Gyakran frissülő rövid információk

2016.01.24.
Zsidó-katolikus párbeszéd: Vége – Finito – The End – Konyec

Amikor Ferenc ‘pápa’ 2015. december 17-én a római zsinagógába látogatott, Ricardo de Segni római főrabbi egy udvarias, de határozott NEM-et mondott Bergoglio szándékára, hogy teológiai kérdésekről beszéljenek. A ‘pápa’ december 15-én adott ki egy dokumentumot a Nostra Aetate 50. évfordulójára. Ebben ismétli a korábbi tévtanokat:
„A keresztények nem érthetik meg magukat a zsidó gyökerek nélkül, mégha az üdvösség Jézustól is jön.
Az egyház elismeri az Ószövetség visszavonhatatlanságát, Isten folyamatos és hűséges szeretetét Izrael iránt.
Szükséges a zsidó-keresztény párbeszéd teológia dimenzióját intenzívebbé tenni.”
Zsidó oldalról a dokumetumnak két pontját üdvözölték:
1, Az egyház nemet mond a helyettesítési teológiára, mely szerint van egy egyház a pogányok számára, és egy elvetett zsinagóga, melynek helyére ez az egyház lép.
2, Az egyház nem folytat intézményesített, zsidókra irányuló missziót.
A rabbik álláspontja: Közös projektek, akciók IGEN, teológiai diszkusszió NEM.

2015.12.30.
Szaud-Arábia finanszírozza a gyilkos iszlamista merényleteket a Fülöp-Szigeteken.
A Fülöp-Szigeteken iszlám terroristák kilenc halálos áldozatot követelő merényletsorozatot hajtotak végre. A merényletért a felelősséget a Bangsamoro Islamic Freedom Fighters (BIFF). iszlamista terrorszervezet vállalta magára.  A szervezet ugyanazokat a jelképeket használja, mint az Iszlám Állam.
További részletek német nyelven itt.

2015.12.30.
A párizsi merényletek elhallgatott részlete
Msgr. François Schneider Wisembach-i (Lotaringia) plébános felhívta a figyelmet arra, hogy a novemberi párizsi merényletek során a Bataclan  koncertteremben a muszlim támadás időpontjában éppen a Sátánt dicsőítették, a dalszövegek sátánista tartalmúak voltak. A vérfürdő pillanatában az Eagles of Death Metal együttes a „Kiss the Devil“ című dalt játszotta. A dal refrénje: „Ki fogja az ördögöt szeretni? Ki fogja dalát énekelni? Én fogom az ördögöt és dalát szeretni. Ki fogja az ördög nyelvét megcsókolni? Én fogom az ördög nyelvét megcsókolni.”
Msgr. Jean-Paul Mathieu illetékes püspök felszólította a plébánost, kérjen bocsánatot az elhangzottak miatt. A plébános eleget tett a felszólításnak, és kifejezte sajnálatát a rákövetkező misében. A helyi rendőrfelügyelő pedig büntető szakciókkal fenyegette meg a plébánost.
Részletek német nyelven itt.

2015.12.30.
Vietnámban betiltották a karácsonyi misét
A kommunista hatóságok Kon Tum tartományban legalább két helyen betiltották a karácsonyi misét. Dak Lak plébániáján kb. ötezer hívő gyűlt össze a karácsonyi ünnepi misére, a Xe Dang plébánián háromezren voltak. A kommunista hatóságok mindkét helyen megtiltották a mise megtartását.
Vietnám 87 millió lakosából 48 %-uk buddhista, 38 %-uk ateista. A keresztények, elsősorban katolikusok aránya 8 %. A kommunista hatóságok évek óta fellépnek az egyház ellen mondvacsinált okokkal. Ugyanakkor sok megtérésre is példa van Vietnámban.
Részletek német nyelven itt.

2015.03.01.
Püspök: Szíriában egy második genocídium zajlik
A Jeruzsálem és Jordánia területén illetékes szír-ortodox helyettes pátriárka, Severios Malke Mourad szerint a nyugati politikusok tétlenül nézik a szíriai keresztényeken elkövetett népirtást. Az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet a közelmúltban hurcolt el 3-400 keresztényt az észak-szíriai keresztény falvakból. Bírálta, hogy a nyugati politikusok Asszad szíriai elnök ellenfeleit támogatják, noha a keresztények mögötte sorakoznak fel. Még 2013 áprilisában hurcoltak el két szíriai püspököt, Boulos Yazigi görög-keleti érseket, és Mar Gregorios Youhanna Ibrahim szír metropolitát. Azóta semmi hír róluk. (KNA hírügynökségi jelentés)Egyre erősebb a gyanúnk, hogy az USA ismét egy piszkos játékot játszik. Mi itt már belefásulunk a keresztények lefejezéséről, foglyok élve elégetéséről hozzánk videókon eljutott hírekbe. Az USA eközben fennhangon elítéli a terrorizmust, sőt küzd ellene, ám ezalatt az általa vezetett koalíció támogatja a világtörténelem egyik legmocskosabb terrorszervezetét.
2.24-én jelentették iraki hírügynökségek, hogy Iraknak bizonyítékai vannak arra, hogy az USA vezette koalíció fegyverszállítmányokkal támogatja az IS terrorszervezetet. Az iraki parlamentben bejelentették, hogy a kormányerők lelőttek két angol repülőgépet, melyek szintén fegyvert szállítottak az IS-nek.
Részletek német nyelven itt.

2015.01.10.
Mi történt a 2014. októberi római püspöki szinóduson?Botrányos a magyar média tájékoztatása az októberi római püspöki szinódusról, in  kább a ködösítés, elhallgatás volna a megfelelő szó. Az eseményről mindössze két elfogadható beszámolót (egy világit és egy katolikust) találunk a világhálón:

1, Lengyel főpap a Vatikán ellen
„Házasságellenes ideológia”

2, Athanasius Schneider püspök a családszinódusról — az engesztelők lapja c. honlapról

2014.12.18.
www.katholisches.info
Katolikusok és evangélikusok együtt emlékezzenek meg Lutherről 2017-ben
Ferenc pápa: 2017-ben a evangélikusok és katolikusok együtt emlékezzenek meg a reformáció 500 éves évfordulójáról. Katolikusoknak és evangélikusoknak világszerte először lesz lehetőségük uganazon az ökumenikus megemlékezésen részt venni.

2014.06.25.
www.katholisches.info
Iszlamisták lerombolták Moszul katolikus templomának Mária-szobrát 
Az ISIS fundamentalista arab milíciái 2014 júniusában elfoglalták Észak-Irak legjelentősebb városát, Moszult. Ezeket a milíciákat a Nyugat, elsősorban az USA fegyverezte föl a törvényes szíriai kormány elleni harcra. A régió új urai a városban azonnal a sharia iszlám törvénykezést vezették be, ami nem sok jót jelent az ott élő, mintegy háromezer keresztény számára. De a harcosok brutálisan lépnek föl az ott élő síita kisebbség ellen is.
A harcosok egyik első cselekedete a város kétszáz év óta álló Immakulata-templom Mária-szobrának lerombolása volt (Nesze neked muszlim Mária-tisztelet! Csak legalább ne hazudnátok a képünkbe!). A keresztényeknek fejpénzt kell az új urak felé fizetni, keresztény szimbólumok viselése életveszélyes.
A város 1650-ben még keresztény többségű volt. A XIX. századra arányuk egyharmadra csökkent. Szadam Husszein alatt a város lakosságának 4 %-a volt keresztény. Az ISIS milíciák támadása előtt nem egészen négyezer keresztény élt a városban.

2014.06.18
www.katholisches.info
Kaszab felszabadult
Kaszabot, a többségében keresztény örmények lakta várost Észak-Szíriában június közepén a szír kormányerők felszabadították az iszlamisták uralma alól. A harcokban örmény önvédelmi egységek, valamint libanoni síita csapatok is részt vettek a kormányerők oldalán. Az iszlamisták több hónapos uralmuk alatt lerombolták a templomokat. Az ikonokat megrongálták vagy elpusztították, a szobrokat összetörték.

2014.06.17
www.katholisches.info
A Piusz-Testvériség öt papot szentel Németországban
2014.06.28-án Tissier de Mallerais tradicionalista püspök (FSSPX) öt papot szentel Németországban. Mgr. Bernard Fellay rendfőnök június 13-án hét papot és öt diakónust szentelt Winonában (USA). Így a rendnek világszerte több, mint 600 papja van.

2014.06.12
www.katholisches.info
Ausztrália visszavonja Richard Williamson püspök beutazási vízumát
Az Australian Jewish News közbenjárására az ausztrál kormány visszavonta Richard Williamson tradicionalista püspök beutazási vízumát. A tradicionalista püspök 2014 júniusában papokat szentelt volna és bérmált volna az ellenállási mozgalomban. Ellenállási mozgalom: az FSSPX tradicionalista rend azon része, amely nem ért egyet a rend Vatikánhoz közeledni próbáló politikájával.

3 hozzászólás

Add a Comment
  1. A rendkívüli synódusról gondolkodom, amíg el nem felejtem: Az életben nem emelik oltárra Bálint Sándort a Szöged népe és csodálatos nérajzi írásait, ha az úgynevezett és félreérltelmezett irgalom nevében valóra válnak a német püspökök lázálmai – tisztelet a kivételnek – és a többiek mélységes szervilizmusa miatt -tisztelet a kivételnek.
    Bálint Sándor házasember volt. A felesége egy másik férfi miatt elhagyta, ha jól tudom egy gyermek is született ebben a kapcsolaltban. Amikor beteg lett Bálint Sándor magához vette, és gondosan ápolta és kísérte a haláláig. Ez is a fehér mártíromság egy példája.
    Nagy kár, Bálint Sánodor nem emelték a boldogk sorába, még kegyelem és az irgalom kora előtt.

  2. Kedves Judit,
    Szegeden, főleg Bálint Sándor szűkebb lakhelyén, az alsóvárosi ferences plébánia területén van egy mozgalom az ő boldoggásavatásáért. Egy időben a Karolina Katolikus Iskola diákjai is imádkoztak ezért.
    BJ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük