Magunkról

Oldalunkat hiánypótlónak szánjuk. Hála az internet robbanásszerű elterjedésének, számtalan katolikus magyar nyelvű honlapot találhatunk az interneten, mégis, egy erőteljes, kritikus, az evilági hatalmasságoktól nem megijedő magatartást hiányoltunk eddigi böngészéseink során. Alap-problémánk a honlapok zömével:

Bár ordít a társadalomban a bátor, katolikus kiállás hiánya, mi mégis párbeszédet folytatunk címeres gazemberekkel. Ha valami baj éri nemzetünket és egyházunkat, mi „imádkozunk ellenségeinkért”. Evvel persze nem is volna baj, maga Jézus figyelmeztet bennünket az ellenségeinkért való imádkozásra, de nálunk ez egyfajta pótcselekvésnek tűnik: A kesztyűt nem merjük felvenni, naponta meggyötört híveinkért nem merünk szót emelni, ezért aztán marad az imádkozás. Az is lehetőleg csöndben, magunk között, nehogy a hangos, nyilvános ima sértse egyesek érzékenységét. Márpedig az ilyen, gyávaságunkból született imádságon nem lesz sok áldás. Hogy egy példával éljek: A csata előtt kell és helyes imádkozni, a csata helyett nem. A csatát meg kell vívni, természetesen imádságos lélekkel. Természetesen, akinek olyan karizmája van, és olyanok a lehetőségei (pl. fekvő beteg), az igenis imádkozzon. De aki kardot tud emelni a hétfejű sárkány ellen, az emeljen kardot. Vigyázat, a sárkány veszélyes! Ezért csata előtt mondjunk el egy fohászt. De aztán oroszlánként küzdjünk.

Hiányoljuk továbbá a mai magyar kereszténységből a józan katolikus helytállást. Ezért adtuk ezt a nevet honlapunknak.

Honlapunkon a mai katolikus közgondolkodást foglalkoztató írásokat közlünk különböző szemszögből. Nem tesszük le a voksot, kinek van igaza. A zsinat utáni egyháznak? Lefebvre érsek követőinek, a Szent X. Pius Papi Testvériségnek? Horribile dictu a szediszvakantistáknak? S hogy miért nem, annak az az oka, hogy nem tudjuk a kérdést eldönteni. Amit tudunk tenni, az az, hogy igyekszünk tájékozódni, igyekezünk a kérdésekre a helyes válaszokat megtalálni.

Ilyen értelemben indítjuk útnak honlapunkat.

Még annyit: nem vagyunk profi honlapszerkesztők és bloggolók, ráadásul a napi munka mellett idővel sem vagyunk bőségesen eleresztve. Ezért viszonylag ritkán, rendszertelenül, és nem a legprofibb módon fogjuk lapunkat frissítgetni.

Magunkról csak annyit: Vidéken élő laikusok vagyunk, igyekszünk egyházunkhoz híven élni a világban.

A Jóisten áldását kívánjuk olvasóinknak és magunknak!

Bálint József

Tovább az egyes írások rövid ismertetéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük