Egyházi vezetők nyomására távolították el Siklósi Beatrixot az MTVA vallási műsorainak éléről

 

A Mazsihisszel karöltve távolíttatták el az egyházak Siklósi Beatrixot az MTVA vallási műsorainak éléről

A kuruc.info írásának nyomán (https://kuruc.info/r/2/136920/)
Alig nevezték ki Siklósi Beatrixot a közmédia vallási műsorainak élére, egyházi nyomásra máris visszahívják – értesült a csütörtöki Népszabadság.

   Siklósi Beatrix

                                                        Siklósi Beatrix

Siklósi október 15-én lett a vallási, nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője. A lap birtokába került tiltakozó levél szerint a nagy egyházak nemzeti elkötelezettséggel aligha „vádolható” vezetői igencsak felháborodtak a szakember kinevezésén, ezért fordultak Szabó László Zsolthoz, az MTVA vezérigazgatójához.

Az október 21-én kelt levelet Erdő Péter bíboros, a katolikus püspöki kar elnöke, Bölcskei Gusztáv református püspök, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök és természetesen iránymutatójuk, Heisler András, a Mazsihisz elnöke is aláírta.

      Erdő Péter a rabbikkal

                                 Erdő Péter a rabbikkal

Az egyházi elöljárók „megdöbbentek” azon, hogy a sajtóból kellett értesülniük Siklósi kinevezésről, egyeztetésre még csak kísérlet sem történt – írták.

„Siklósi Beatrix (…) személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására” – állt a levélben. Felkérték a vezérigazgatót, hogy azonnal vonja vissza a döntést, és kezdjen egyeztetést az egyházakkal.

Szabó László Zsolt hat nappal később válaszolt a levélre. Azt írta, sajnálja, hogy az egyházi vezetők a sajtóban megjelent támadásokat ismétlik. Megjegyezte, hogy Siklósi nemrég Erdő Pétertől vette át Ferenc pápa apostoli áldását.

Erdő Péter pápai kitüntetést ad át Siklósi Beatrixnak

                              Erdő Péter pápai kitüntetést ad át Siklósi Beatrixnak

A vezérigazgató ugyanakkor hajlott a konszenzusos megoldásra: önálló vallási szerkesztőség felállítására tett javaslatot, melynek vezetéséről egyeztetni szeretne az egyházakkal. Siklósi Beatrix tehát már nem felel a vallási műsorokért, ugyanakkor a főszerkesztői posztját és többi feladatkörét megtarthatja.

A HVG, „magyarázatképpen” az egyházi vezetők lépésére, megjegyzi: Siklósi kinevezésekor „sokan felidézték”, hogy a 2000-es évek elején az újságíró meghívta David Irving „antiszemita történészt” az Éjjeli menedék című műsorába, amelynek szerkesztő-műsorvezetője volt. S ami még szörnyűbb: 2009-ben Horthy Miklós bevonulásának emléknapján kitüntetést vett át ifjabb Hegedűs Loránt „szélsőséges református lelkésztől”, Tormay Cécile emléktáblájának avatásakor.

A zsidó lap korábban külön cikket is szentelt Siklósi Beatrix facebookos megosztásainak, melyekből a munkásságát nem ismerők számára is kitűnik, hogy valóban nem a felvásárlók szekértolója. De kérdezzük mi: ehelyett nem a magyar nemzet iránti hűség kellene a „beszámítandó érték”, az előremenetel egyik feltétele legyen a magyarok országában?

Nos, amíg a kóser pálinkát ivó Erdő Péterek, az országhódítók elleni fellépést Isten elleni bűnnek nevező Gáncs Péterek, a Jobbik félreszorításáról prédikáló, besúgó Bölcskei Gusztávok és a nemzetünknek kárt okozó zsidókat Isten ajándékainak tartó Orbán Viktorok kezében van a sorsunk, addig a kérdés költői marad…

A bűnös facebook-bejegyzés

                              A bűnös facebook-bejegyzés

A másik bűnös bejegyzés

                           A másik bűnös bejegyzés

Kik mondják meg az egyházaknak, ki vállalható és ki nem:

tev141211A kuruc.info-n megjelent íráshoz 203 hozzászólás érkezett. Ezek egy része informatív, fején találja a szöget. Mások az általános szitkozódáson és fenyegetőzésen nem tudnak túllépni. Egy további rész primitív, istenkáromló, helyesen írni nem tudó hangot üt meg. Kár, hogy ez általános jelenség a kuruc.info-nál. Jó volna, ha valaki moderálná a hozzászólásokat.

 

4 hozzászólás

Add a Comment
 1. Tisztelt Honlapkészítő úr!
  Kedvelem ezt a honlapot, rendszeresen olvasom, és több különböző (egymással ellentétes) politikai véleményt képviselő webhelyről is igyekszem tájékozódni.
  De kérdezem: Vajon tényleg ide kívánkozik szó szerint, elejétől végéig egy cikk egy nagyon karakteres politikai irányultságú honlapról átmásolva? Én mint józan, hívő katolikus, ezen is eltöprengek…

  1. Tisztelt Olvasó,

   magamnak is voltak kételyeim az írás szó szerinti átvételével. Egy biztos, a tájékoztatásnak az esetről van létjogosultsága, a stílus viszont hagy kifogásolnivalót maga után.
   Megpróbálom a kétes stílusú részeket kihagyni, tompítani.

   Bálint József

 2. Tisztelt Bálint József!
  Csak személyes megjegyzés: ha kétes stílusú, tartalmú részeket kihagy egy átvett szövegből, javaslom, mindenképpen jelölje, hogy nem teljes amit közöl, és a teljes forrás hol található.
  A közösségi oldalakon való posztolgatás, megosztás, kommentelés meggondolást igényel, mert megmarad, bármikor előkereshető, felhasználható írója ellen. Erre főleg közszereplőknek, ismert embereknek, ill. környzetüknek kellene vigyázni.
  Áldott karácsonyt kívánok!

 3. A honi protestáns és sajnos katolikus egyházi vezetők sajnos egy jól követhető vonalat képviselnek, ezért nem is lehet velük egy platformra kerülni, ha már ennyire belefolynak a politikába…az gyilkos terep, mint tudjuk. Nemet mondok a barbár, kisázsiai, rasszista törpeországra !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük